Větrné El Medano, Tenerife

Kdykoliv jsem slyšela o Kanárských ostrovech, téměř vždy bylo zmíněno, že tam dost fouká. Jak objevujeme Tenerife, tak zjišťujeme, že na některých místech opravdu fičí. Máme ale štěstí. V místě, kde jsme se zabydleli, fouká minimálně. Ani tady vlastně neprší. Samozřejmě nevím jak to bude v dalších měsících a ročních obdobích, ale zatím jsme rádi, že jsme se usídlili tady, kde skoro nefouká.

Přes městečko Palm-Mar

Jeden den jsme měli auto jen pro nás dva, a tak jsme se vydali podívat do El Medana. Cestou jsme to nejdřív vzali do městečka Palm-Mar. Není to žádná turistická atrakce, vlastně nic zajímavého. Chtěli jsme se sem ale podívat, protože když jsme hledali apartmány na dlouhodobý pronájem, v tomhle místě jich bylo spoustu. Byli hezký, moderní a levný. Z našeho průzkumu na Google mapách jsme však nenašli písčitou pláž v blízké docházkové vzdálenosti a větší obchod, což byly naše podmínky. Ze zvědavosti jsme se sem zajeli podívat, zda jsme o něco přišli nebo ne. A ne nepřišli. Nazvala bych to takovou satelitní vesničkou. Všude nová výstavba apartmánových komplexů. V ulicích bylo docela mrtvo a pláž byla opravdu jen kamenitá. Věřím, že by to někomu vyhovovalo, ale my jsme se aspoň ujistili, že jsme si fakt vybrali dobré místo.

Zastávka v Kabátech

Dalším městečkem, které jsme vzali po cestě bylo Los Abrigos (neboli Kabáty :D). Prošli jsme se kousek podél moře, ale už i tam pěkně foukalo. Oceán byl všude krásně průzračný. Ještě mezi Los Abrigos a Medanem jsme se zastavili podívat na přírodní bazény (první fotka v článku). Koupat se nám ale nechtělo, takže jsme si to tam jen prohlídli a pokračovali dál.

Playa de la Tejita

Dorazili jsme k El Medano na Playa de la Tejita. Nádherná rozlehlá pláž, ze které se na konci tyčí “Červená hora”. Klidně bych na téhle pláži byla schopná být celý den, ale foukal tam takovej vítr, že to nepřipadalo v úvahu 😀 poletující písek nás štípal nejenom do nohou, celou dobu co jsme se po pláži procházeli. Ale byli jsme tam skoro sami. Nedivím se 😀

Ráj Kitů a Windsurfů

Přejeli jsme kousek do El Medana, kde jsme se šli podívat na kitovou a windsurfovou pláž. Ta je vlastně z druhé strany Červené hory. A jsou na ní ideální podmínky. Pěkně fouká 😀 Byla to moc pěkná podívaná. Tolik kitů a windsurfů na jednom místě. Po pláži jsme se moc neprocházeli, trošku nám připadalo, že tam nepatříme. Protože každou chvíli vedle nás roztáhli draka a šli jezdit (nebo lítat?).

I když jsme byli pěkně vyfoukaný, tak tyhle místa stojí za návštěvu. Ale pokud se chcete vyvalit na pláž, tyhle dvě pro to nejsou moc dělaný. Pokud však chcete zkusit nějaký z výše zmíněných sportů, tohle je vaše místo.

Mohlo by se vám líbit

2 Comments

  1. Pěkný článek a hezké fotky. Když jsme byli na Kanárech my, místy fučelo tak, že písek lítal ve vzduchu. A teplota nic moc, je to spíš oblast pro sporty, než na ležení na pláži. Přesto tam je nádherně, zajímavá příroda 🙂

    1. Děkuji 🙂 Přesně tak, tady okolo toho Medana opravdu fouká, na ležení to opravdu není. Ale jiné části Tenerife jsou na plážování super 🙂 Krásně tu je.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *